Denne sommeren har det vært diskusjon om kvalitet på sykehjem, sist maten som bl…

[ad_1]
Denne sommeren har det vært diskusjon om kvalitet på sykehjem, sist maten som blir servert våre eldre. For en uke siden brakte Bård Hoksrud (FrP) et eksempel på mat på Facebook som han oppfattet som for dårlig, og understreket kommunens ansvar for å gi eldre god mat- og fine matopplevelser.
Ordfører Hedda Foss Five fulgte opp og ba FrPs talsperson i eldresaker til Gjerpen sykehjem for å spise lunsj – og for å vise hvordan Skien kommune jobber med dette. Vertskap var Gjerpen sykehjem,der Hoksrud fikk servert den maten som var på menyen den dagen. Skien er en av få kommuner som har egen ernæringsrådgiver. Cathrine Bogen Heitmann beskrev hvordan måltidene og menyene blir satt sammen og tilpasset,slik at alle brukerne får mat som dekker den enkeltes behov.
Hoksrud møtte også enhetsleder ved Scheen Matservice Asmund Sørensen og enhetsleder ved Gjerpen sykehjem Gunn Hege Romnes som ikke bare serverte purreløksuppe,men også beskrev rutiner og mål for kostholdet. Eva Helene Erntsen deltok som pårørende,og poengterte sterkt hvor viktige måltidene er for helse og trivsel for brukerne.


[ad_2]

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.