«Jeg skal forsøge det som Fotograf» – foredrag ved Benedikte Berntzen og filmvis…

[ad_1]
«Jeg skal forsøge det som Fotograf» – foredrag ved Benedikte Berntzen og filmvisning av Vildanden (The daughter).

Vildanden (The Daughter) er en gripende film med en moderne tolkning av Ibsens drama. Handlingen er satt til nåtidens Australia, og filmen har et et stjernelag av skuespillere, som Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean og Kongens Tale), Sam Neill (Jurassic Park) og Miranda Otto (Homeland). Dette er den etablerte teaterregissøren Simon Stones spillefilmdebut. Filmen er løst basert på hans egen sceneproduksjon av Ibsens Vildanden.

Men hva skjer når handlingen, som er så nært knyttet til Ibsens minner fra Venstøp, fortelles fra den andre siden av verden? Og hvordan går det når Ibsens verdenskjente dramaer blir overført til det store lerretet? Ikke alle Ibsen-filmatiseringer har vært like vellykkede. Men Ibsens idealer om en realistisk spillestil gjelder fortsatt som en skuespillers fremste kvalitet.

Benedikte Berntzen innleder med foredrag før filmvisningen.
Benedikte Berntzen er utdannet M. Phil. i Ibsen Studies og arbeider ved Nasjonalbiblioteket. Hun har tidligere skrevet om Ibsen og film. Foredraget varer ca. 30 minutter. Det serveres kaffe og honningkake. Bill. kr. 120,-

36 people interested
[ad_2]

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.