Kapitelberget har det siste året fått en opprusting. Nå er ny lekeplass med klat…

[ad_1]
Kapitelberget har det siste året fått en opprusting. Nå er ny lekeplass med klatrestativ, benker, bord, grill og sykkelparkering på plass. I går åpnet ordfører Hedda Foss Five den nye lekeplassen sammen med rundt 150 barn fra barnehagene.

Løsningene som er valgt har kommet på plass etter medvirkning med brukere av parken, barnehagene i området og naboer. Bordene er store slik at barnehagene og andre besøkende kan spise matpakken sin der, og de er har integrerte spillbrett i bordplaten slik at brukere av parken kan spille sjakk, ludo og backgammon.

– Tusen takk til alle som har bidratt til å få på plass denne lekeplassen.Takk til barnehagene som har kommet med idéer til hvordan den skal se ut, det er viktig og lurt at barna som bruker lekeplassen kommer med sin ønsker, sa Hedda Foss Five under åpningen.

I fjor ble stinettet rustet opp med grus og belysning. Skilting kom på plass og gang- og sykkelveg ble asfaltert.

Kapitelberget er et område som brukes av mange og stinettet som går over området er flittig brukt som snarveg til skole, jobb og aktiviteter. I forbindelse med opprustingen blir det gjort en opprydding av vegetasjonen i området. Skien kommune har utarbeidet en skjøtselsplan for området som vil styre vedlikeholdet. I planen er det lagt opp til områder og kanter som vil få små skilt hvor det skal tilrettelegges for humler og andre insekt med insekthoteller, høyere gress og blomster. Barnehagene vil inviteres inn til å passe på biehotellene, kaste ut blomsterfrø og lære om hvor viktige insektene og naturmangfoldet er. Dette blir satt i gang til våren når naturen våkner til liv igjen.

Løsninger for klatrestativ, benker og bord er levert av Uniqa AS. Anleggsgartner Nordengen har hatt ansvaret for opparbeidelse av området og monteringen. Opprustningen er et spleiselag med belønningsmidler, spillemidler og kommunens midler til lekeplasser.[ad_2]

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.