«Kverndalen i nytt lys» er et av flere prosjekter i Skien 2020 – handlingsprogra…

[ad_1]
«Kverndalen i nytt lys» er et av flere prosjekter i Skien 2020 – handlingsprogram for Skien sentrum. Flere tiltak er satt igang i området den siste tiden. Og mer kommer.

Tor Andreas Pettersen og Christoffer Dalen, som utgjør Kontast, har den siste uka forvandlet en grå og trist vegg i Kverndalsgate 8 til et fargesprakende innslag i bybildet. Tegningen er en hyllest til Skien Cykkelfabrikk som ble etablert i bygget i 1926. Sykkelen Speed ble produsert i kjelleren. Mannen på tegningen er Sigurd Erlandsen som grunnla sykkelfabrikken. I november kommer også et bordtennisbord på plass utenfor bygget – i samme farger som veggen.

Fargerike møbler og plantekasser ble plassert ut i Kverndalen i sommer og det ble ryddet opp i problemet med avfallsbeholdere. Blomster ble plantet og det ble etablert en felles kjøkkenhage i den gamle uteserveringen til Hotell Ibsen. Her kan alle som ønsker delta, dyrke og høste. Kjøkkenhagen er et samarbeid mellom kommunen, Lie bydelssenter, Ungdom i oppdrag, Blå kors og Århus gård. Den skal bygges ferdig før påske og skal vare fram til byrommet bygges om.

[ad_2]

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.