Skien kommune ønsker å tilrettelegge for gode sykkelparkeringsmuligheter i sentr…

[ad_1]
Skien kommune ønsker å tilrettelegge for gode sykkelparkeringsmuligheter i sentrum, og målet er at steder med publikumsretta virksomhet skal ha et godt parkeringstilbud for syklende. Midler fra belønningsordningen gjør dette mulig, og det er nå montert sykkelstativer ved Skien kino, biblioteket og Hedvigs hybel, foran Rådhuset og ved Spriten på Klosterøya. Om ikke lenge kommer det også på plass stativ utenfor bydelshuset på Lie. I går var Ståle Elgen (drift og anlegg), Turid Leikvoll (byutvikling) og Gry Sagvolden (biblioteket) sammen med ordfører Hedda Foss Five på befaring av de nye stativene utenfor biblioteket.

Sykkelstativene i sentrum har kostet kr 55.000 eks mva + montering og er finansiert ved belønningsmidler. Tidligere er det montert sykkelstativ ved skoler og idrettsanlegg i Skien.

Tilrettelegging for sykkel er en av satsingene i Bypakke Grenland. Målet er at flere skal velge sykkel som fremkomstmiddel. Det skal tilrettelegges både for jobb- og fritidssyklisten. Gang- og sykkelveger skal forbedres og rustes opp og sykkelparkeringer skal på plass.


[ad_2]

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.