Tirsdag gikk startskuddet for den landsomfattende aksjonen Roadtrip 2017 – som d…

[ad_1]
Tirsdag gikk startskuddet for den landsomfattende aksjonen Roadtrip 2017 – som dreier seg om å få flere eldre og funksjonshemmede ut på sykkeltur. Fremkomstmidlene er ikke hva som helst, men fullbefarne rickshawer med plass til to i kørja med kalesje på – og med en syklende assistent bak. Ikke er det tung på pedalene heller, siden disse syklene er utstyrt med el-motor.
De neste 5 dagene skal det sykles i by etter by på Østlandet. Målet er å skape oppmerksomhet for prosjektet sykling uten alder, og starte en kronerulling for å skaffe flere sykler.
Skien er pioner, og Skien sparket i gang sin sykkeltur med ordføreren til stede på torget. På sykkelen satt frivillig Leif Harald Hansen, og trygt på setet foran f.v Astrid Schjerven og Erna Padjet
– Jeg er veldig stolt over at den nasjonale kampanjen, som kanskje er et bedre uttrykk, starter i Skien, og at vi har et så aktivt og sterkt sykkel-miljø i byen vår, sier ordfører Hedda Foss Five.

Målet er Frognerparken i Oslo 10. juni, der 10 rickshawsykler i kortesje ruller inn.


[ad_2]

Source

Ett svar til "Tirsdag gikk startskuddet for den landsomfattende aksjonen Roadtrip 2017 – som d…"

  1. Aase Stenehjem   8. juni 2017 at 12:12

    Det kan ikke bli mere populært enn det har blitt de er jo over hele Norge nå. Bevilgningen mere penger til dette tiltaket Hedda du kan også få bruk for det en gang i fremtiden

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.